Marike van Wijlen

   

Na mijn studie ben ik als jurist aan de slag gegaan. Ik raakte ook thuis binnen het brede werkgebied van personeel en organisatie.

Al jaren beschreef ik ervaringen in notities en maakte ik gebruik van de kracht van verbeelding. Samengestelde woorden vormden gedichten, die iets vertellen over een zoektocht naar de essentie. Een eerste schilderij ontstond in het voorjaar van 1990.

In 1991 maakte ik tijd vrij om uit te zoeken wat schilderen voor mij betekende. Twee jaar heb ik intensief gewerkt, bewust zonder begeleiding, en genoten van die vrijheid, zelf de richting te bepalen, vrij als een vogel gedragen door de wind. Ik werkte met olieverf op doek voornamelijk figuratief met de mens in beweging als uitgangspunt. Een verkenning in beeld van emoties, relaties, een zoektocht, een waarheid. In 1993 werd het tijd voor een nieuwe baan. Als jonge moeder met een baan en andere verantwoordelijkheden, vulde ik het (ver)beeldend creatief proces voornamelijk schrijvend in. 

In 2003 ben ik de ruimte in abstract werk gaan verkennen. Gedurende twee jaar volgde ik met veel plezier lessen bij Lowieke Duran. Sinds 2006 combineer ik vrij werken met acryl met mijn overige werkzaamheden.

Het schilderen ervaar ik als een mooie aanvulling op mijn werk als mediator/coach, waarbij het voorstellingsvermogen ook een sterke rol speelt. Elementen uit mijn werk zie je terug in mijn schilderijen. Het werken met verbeeldingskracht leidt tot inspiratie en inzicht. Het bureau Imagine Mediation & Coaching draagt deze visie uit, www.imaginemediation.nl.

Ik ben dankbaar voor de bijzondere ontmoetingen en verbindingen, die tot stand zijn gekomen dankzij het schilderen in brede zin, en voor de goede kracht van verbeelding.

 

 

 

“Creativity is a blessing”